Tuesday, July 3, 2012

Primul pe lista mortii - James Patterson

"Cand un ucigas in serie incepe sa omoare cupluri proaspat casatorite, patru dintre cele mai bune profesioniste din San Francisco isi reunesc eforturile pentru solutionarea cazurilor. Lindsay, inspector criminalist, Claire, medic legist, Jill, procuror-adjunct, si Cindy, reporter de investigatie, formeaza o alianta neobisnuita, adunand informatii si ocolind birocratia sistemului juridic american, angajandu-se intr-o cursa contra cronometru impotriva unui criminal nemilos, care lasa in urma suficiente probe pentru a fi descoperit. Insa cand cele patru considera ca sunt pe punctul de a rezolva misterul, ucigasul incepe sa le vaneze, povestea culminand cu un deznodamant surprinzator, pe care nici cel mai abil cititor nu ar fi putut sa-l prevada."
Coperta a IV-a
 


Personaje bine conturate, motivații puternice, acțiune continuă!

Cartea "Primul pe lista morții", de James Patterson, este prima din seria The Women's Murder Club (Clubul Fetelor de la Crime). Așa cum promite descrierea de pe coperta a patra, cartea are un final surprinzător. Am reușit să o citesc in mai puțin de două zile, fiind o lectură antrenantă, cu ritm alert și care nu încetează să surprindă până la final. M-a captivat și acum intenționez să citesc întreaga serie cât mai repede posibil.

Nu mai citisem de mult un roman polițist și am zis că titlul sună destul de bine. Când am citit descrierea pe ultima copertă am rămas puțin intrigată de "deznodamant surprinzator, pe care nici cel mai abil cititor nu ar fi putut sa-l prevada" dar nu am fost dezamăgită. Cartea a fost exact ceea ce promitea să fie.

Deși nu am citit cartea în limba engleză, cum mi-aș fi dorit, traducerea dnei Carmen Iulia Bourceanu a fost una dintre cele mai bune citite în ultima vreme. Deși cartea are vreo două sau trei greșeli de tehnoredactare (inversiuni de cuvinte, 2 prepoziții omise), fiind o lucrare bună și o traducere pe măsură, cartea nu dezamăgește.

La noi, "1-ul pe lista mortii" de James Patterson, a aparut la editura Rao, in 2005.

No comments:

Post a Comment